zondag 25 december 2016

Risotto (Italië)

RISOTTO

2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
400 gram snelkookrijst
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
1 liter kippenbouillon (van tablet)
peper
zout
12 zwarte ontpitte olijven, in plakjes


Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de ui zacht en glazig. Strooi de rijst erbij en bak die onder voortdurend omscheppen zachtjes mee tot de rijst glazig wordt. Bestrooi de rijst met Italiaanse keukenkruiden en voeg de bouillon toe. Strooi er wat zout over en kook de rijst met het deksel op de pan op een laag vuur gaar. Schep de plakjes olijf door de rijst. Geef er apart geraspte kaas bij en vers gemalen zwarte peper.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

land : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : C1000 september 1990

Geen opmerkingen: