zondag 25 december 2016

Parmigiana di Melanzane (Napels, Campanië, Italië)

PARMIGIANA DI MELANZANE (AUBERGINESCHOTEL MET TOMATEN EN KAAS)

Dit gerecht wordt overal in Italië bereid, maar deze versie uit Napels in bijzonder lekker.

1 kilogram aubergines, in plakjes
zout naar smaak
bloem
olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
½ literblik tomaten of 400 gram verse tomaten, ontveld en kleingesneden
1 theelepel suiker
versgemalen peper naar smaak
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
250 gram Mozzarella, in dunne plakjes
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas


Doe de plakjes aubergine in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Bak de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin in een bodem hete olijfolie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Fruit de knoflook zacht in 2 eetlepels verse olijfolie. Doe de tomaten, suiker, peper en basilicum erbij en laat het geheel inkoken en binden. Doe een laag van de gebakken aubergineplakjes onderin een ingevette ovenvaste schaal. Bedek ze met plakjes Mozzarella en begiet ze met een deel van de tomatensaus. Herhaal deze procedure tot alle ingrediënten gebruikt zijn en bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas. Bak het gerecht 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven (180°C), tot de bovenkant goudbruin is.

4 personen

land : Italie (Napels, Campanie)
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Een reactie plaatsen