zondag 25 december 2016

Zuppa Pavese (Pavia, Lombardije, Italië)

ZUPPA PAVESE (BOUILLON MET EI EN KAAS)

Deze soep, die zijn oorsprong vindt in de stad Pavia, verschijnt met grote regelmaat op de menu’s van vrijwel elk Italiaans restaurant. ‘Zuppa Pavese’ is eigenlijk de ideale soep, omdat hij eenvoudig klaar te maken is, licht verteerbaar maar toch voedzaam is. Gebruik het liefst een zelf getrokken vlees-, groente- of kippebouillon.

6 sneetjes witbrood, zonder korst
boter
8 deciliter bouillon (eventueel van tablet)
4 eieren
geraspte Parmezaanse kaas


Halveer de sneetjes brood en bak ze goudbruin in hete boter. Breng de bouillon aan de kook en pocheer de eieren in de bouillon die u tegen de kook aanhoudt. Schep de eieren met een schuimspaan uit de bouillon en doe elk ei op een warm soepbord. Giet de bouillon, door een zeef, over de eieren. Bestrooi de sneetjes gebakken brood met parmezaanse kaas en schik ze om de eieren heen. Geef eventueel wat extra Parmezaanse kaas er apart bij.

4 personen

land : Pavia, Lombardije, Italië
gerechtsoort : soep

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Een reactie posten