woensdag 20 juli 2016

Aardbei-ananassalade met honing-muntdressing

AARDBEI-ANANASSALADE MET HONING-MUNTDRESSING

250 gram aardbeien
ananas
4 eetlepels honing of een neutraler smakende stroop, zoals cichorei- of agavestroop (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel)
4 eetlepels citroensap
enkele takjes verse munt


Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in grove stukken of halveer ze. Snijd de ananas in plakken, schil de plakken dik en verwijder de harde kern binnenin. Snijd de ringen in stukjes en meng met de aardbeien in een schaal. Meng de honing of de stroop met het citroensap. Haal de blaadjes van de munt en hak die fijn. Roer goed door het honing-citroenmengsel en meng voorzichtig door het fruit. Niet te lang wachten met opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 139 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Sla! juli / augustus 1999