woensdag 20 juli 2016

Tonijnsandwich

TONIJNSANDWICH

4 blaadjes kropsla
2 stevige tomaten
½ groene paprika
1 sjalotje
1 blikje tonijn naturel (nettogewicht 200 gram)
3 theelepels kappertjes
4 eetlepels mayonaise
½ eetlepel citroensap
2 eetlepels tomatenketchup
zout
peper
8 sneetjes boerenbruinbrood
3 eetlepels boter of margarine


Sla wassen en uitslaan. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In zeef tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen. In kom tonijn met sjalot, kappertjes, mayonaise, citroensap, ketchup, zout en peper tot smeuïg mengsel roeren.
Sneetjes brood besmeren met boter. Op 4 sneetjes blaadje sla leggen. Met vork tonijnmengsel erover verdelen. Tomaat en paprika erop leggen. Afdekken met besmeerde kant van rest van sneetjes brood. Sandwiches iets aandrukken en met scherp broodmes diagonaal doorsnijden. Op schaal leggen.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande juli 1993

Geen opmerkingen: