woensdag 20 juli 2016

Pittige maissalade met chorizo

PITTIGE MAISSALADE MET CHORIZO

1 blikje mais (nettogewicht 300 gram)
1 dikke plak ham à 100 gram
50 gram chorizoworst
1 tomaat
1 zakje mix voor gourmetsaus
3 eetlepels kant-en-klare vinaigrette
2 takjes peterselie
1 bakje wortel-rauwkostmix à 150 gram
zout
peper
½ zakje veldsla (à 75 gram)
½ zakje tortilla-chips (100 gram)


Mais in zeef laten uitlekken. Ham en chorizoworst in blokjes snijden. Tomaat wassen en in 8 partjes snijden. In kom mix voor gourmetsaus met 1 eetlepel water gladroeren. Vinaigrette erdoor roeren. Peterselie erboven fijn knippen. Mais, wortel-rauwkostmix, ham en chorizoworst erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Veldsla over twee borden verdelen. Maissalade erop scheppen. Garneren met partjes tomaat. Tortilla-chips erover strooien.
Serveren met tokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Allerhande juli 1991