donderdag 21 juli 2016

Macaronisalade met rookvlees en artisjokken

MACARONISALADE MET ROOKVLEES EN ARTISJOKHARTEN

zout
60 gram fusilli rossi (rode spiraalmacaroni)
60 gram fusilli verde (groene spiraalmacaroni)
1 bosuitje
1 gele paprika
100 gram rookvlees (iets dikker gesneden)
3 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel kant-en-klare vinaigrette
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
3 takjes peterselie
5 sprietjes bieslook
6 eetlepels Hüttenkäse
peper
½ krol lollo rosso
1 klein blikje artisjokharten (nettogewicht 185 gram)


In pan met ruim kokend water en zout rode en groene spiraalmacaroni in 8 minuten beetgaar koken. Intussen bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. 6 Plakjes rookvlees tot gebruik apart houden, rest van rookvlees in dunne reepjes snijden. In kom sinaasappelsap, vinaigrette, chilipoeder en keukenkruiden door elkaar roeren. Peterselie en bieslook erboven fijn knippen. Hüttenkäse, bosui, rookvleesreepjes en paprikastukjes erdoor scheppen. Mengel op smaak brengen met zout en peper. Macaroni afgieten en door Hüttenkäsemengsel roeren. Lollo rosso in stukken scheuren, wassen en uitslaan. Artisjokharten afgieten en halveren. Plakjes rookvlees in de lengte dubbelvouwen en losjes oprollen tot ‘roosjes’. Lollo rosso op twee borden leggen. Macaronisalade op lollo rosso scheppen en garneren met artisjokhelften en rookvleesroosjes.
Serveren met stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : AllerHande juli 1991