donderdag 21 juli 2016

Gevulde kalfsbiefstukjes met marsalasaus

GEVULDE KALFSBIEFSTUKJES MET MARSALASAUS

4 kalfsbiefstukjes à 150 gram
200 milliliter Marsala
1 sjalot, gesnipperd
3 eetlepels boter
100 gram champignons, in kleine blokjes
1 eetlepel peterselie, gehakt
4 plakjes parmaham
200 gram bospeen, in dunne plakjes
zout
peper


Zet de sjalot aan in 1 eetlepel boter. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze bruin zijn. Breng de champignons op smaak met zout, peper en peterselie. Snijd de biefstukjes aan de zijkant in. Vul de biefstukjes met de champignons, draai er een plak parmaham omheen en zet deze vast met een prikker. Verhit 1 eetlepel boter en bak de biefstukjes in 2 minuten om en om bruin. Voeg de wortelplakjes toe en bak deze 2 minuten mee. Haal de biefstukjes uit de pan en leg ze 6 minuten in een oven van 150°C. Voeg de Marsala met de resterende boter toe aan de worteltjes. Laat de saus nog zo’n 3 minuten stoven en serveer hem bij de biefstukjes.

4 personen

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Wining & Dining 2001/03