donderdag 21 juli 2016

Rode-vruchtensaus

RODE-VRUCHTENSAUS

400 gram aalbessen
200 gram kersen
200 gram aardbeien
200 gram frambozen
400 gram geleisuiker


Fles van ¾ liter, dop en trechter afwassen in heet water met soda. Goed naspoelen met schoon water. Fles tot gebruik omgekeerd op een dubbelgevouwen theedoek zetten.
Aalbessen wassen en van steeltjes rissen. Kersen wassen en ontpitten. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In zeef frambozen onder koud water voorzichtig afspoelen. In keukenmachine bessen, kersen, aardbeien en frambozen pureren. Vruchtenpuree boven maatbeker door zeef wrijven. ¾ Liter vruchtenpuree afmeten (zo nodig met water aanvullen). Vruchtenpuree overdoen in pan. Geleisuiker erdoor roeren. Al roerende aan de kook brengen tot mengsel borrelend kookt en door roeren niet meer van de kook te brengen is. 4 Minuten goed borrelend laten doorkoken. Trechter in fles zetten. Met soepopscheplepel hete saus in fles schenken. Fles afsluiten. Fles 5 minuten op zijn kop zetten. Fles weer omkeren en rode vruchtensaus verder laten afkoelen. Etiket met naam en bereidingsdatum opplakken.

¾ liter

voedingswaarde : 1870 kcal.
bereidingstijd : 75 minuten

gerechtsoort : saus

bron : AllerHande juli 1991