woensdag 20 juli 2016

Gepocheerde forel met botersaus

GEPOCHEERDE FOREL MET BOTERSAUS

1 ui
2 geschrapte worteltjes
2 citroenen
4 forellen (1 kilogram)
zout
4 takjes peterselie
¼ theelepel tijm
4 peperkorrels
1 laurierblad
125 gram boter
1 eetlepel dille


Ui pellen en in ringen snijden. Worteltjes in stukken snijden. 1 Citroen wassen en in plakjes snijden. Andere citroen uitpersen. Vis onder koud stromend water wassen. Met keukenpapier droogdeppen. Besprenkelen met citroensap.
In wijde pan 1 liter water met 1 eetlepel zout, worteltjes, 2 takjes peterselie, tijm, peperkorrels en laurierblad aan de kook brengen. Forellen erin leggen. In 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (pocheren). Intussen schaal en sauskom voorverwarmen. In steelpan boter langzaam smelten. Overdoen in sauskom. Met schuimspaan forellen op schaal scheppen. Rest van peterselie erboven fijn knippen. Dille erover strooien. Garneren met plakjes citroen. Saus apart opdienen.
Groentetip: andijviesla met sinaasappel.

4 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip juli 1980

Geen opmerkingen: