woensdag 20 juli 2016

Rucolasla met avocado

RUCOLASLA MET AVOCADO

150 gram rucolasla
100 gram sperziebonen
1 rijpe avocado
1 eetlepel citroensap
50 gram pijnboompitten
2 theelepels Dijonmosterd
2 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels walnootolie
peper
zout


Was de sla en droog ‘m goed. Kook de sperziebonen 5 minuten en spoel ze af met koud water. Snijd de avocado in repen en besprenkel die met citroensap. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Maak de dressing door de mosterd, balsamicoazijn, walnootolie, peper en zout door elkaar te kloppen. Serveer de sla met de avocado en pijnboompitten in een diepe schaal. De dressing kan apart geserveerd worden.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Sla! juli / augustus 1999