woensdag 20 juli 2016

Aubergine met ricotta en dille

AUBERGINE MET RICOTTA EN DILLE

2 grote aubergines
zout
2 bosjes lente-uitjes
1 rode peper
125 gram ricotta
1 bosje dille
30 gram blanke amandelen
400 gram grote witte bonen (blik of pot)
3 eetlepels olijfolie
peper uit de molen


Snijd de aubergines over de lengte in vier plakken. Maak in de stukken met schil met een scherp mesje inkervingen in de schil: een halve cm breed in de lengterichting. Dit geeft een gestreept effect. Bestrooi de plakken met zout en leg ze in een zeef. Spoel ze na ca. 20 min. af met water en dep ze goed droog.
Snijd intussen de lente-uitjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Knip de dilletopjes. Hak de amandelen. Giet de bonen af en spoel ze af met water.
Strijk wat van de olie in een grillpan en bak de aubergineplakken in porties goudbruin. Als de pan te droog wordt, wat water toevoegen. Zorg dat de aubergineplakken niet te slap worden en bestrooi ze eventueel met nog wat zout. Rooster de amandelen apart in een droge braadpan en leg ze opzij. Verhit in die pan dan de rest van de olie en bak de lente-uitjes en rode paper glazig.
Zet het vuur laag en voeg de ricotta en bonen toe en laat het warm worden. Roer de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aubergineplakken over de borden en leg hier een flinke laag van het ricottamengsel op.
Leg bovenop ingekerfde plakken aubergine en bestrooi met de geroosterde amandelen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Sla! juli / augustus 1999