woensdag 20 juli 2016

Gefrituurde mihoen met tofu en kokossaus

GEFRITUURDE MIHOEN MET TOFU EN KOKOSSAUS

1 ui
2 tenen knoflook
450 gram tofu
1 courgette
300 gram sperziebonen
4 eetlepels olie
peper
zout
200 gram santen (blok)
2 theelepels gemalen korianderzaad
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
olie om in te frituren
100 gram mihoen
25 gram zoute pinda’s


Pel de ui en knoflooktenen en snipper ze fijn. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de courgette in stukken. Haal de sperziebonen af. Verhit de olie en roerbak de ui, knoflook, tofu, courgette en sperziebonen tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet terzijde op een warmhoudplaatje. Smelt de santen in een pannetje met 2 deciliter water en voeg de koriander, gemberpoeder en kardemompoeder toe. Roer het geheel door elkaar en voeg nog wat water toe als het erg dik blijft. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de mihoen in kleine porties tot hij knapperig is (dit gaat heel snel). Schep de saus op de borden, leg de mihoen erop en daarop de tofu en groenten. Garneer met de pinda’s. Meteen opdienen.
Lekker met paksoi en Kikkoman sojasaus.

4 personen

voedingswaarde : 585 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! juli/augustus 1999