woensdag 20 juli 2016

Tofu met aardbei-kokossaus

TOFU MET AARBEIEN-KOKOSSAUS

450 gram tofu, minimaal 1 nacht bevroren en ontdooid
2 deciliter dikke kokosmelk
1 knoflookteentje
½ theelepel chilipoeder
6 grote aardbeien
zout
versgemalen peper
1 ei
paneermeel
olie om in te bakken


Knijp de tofu voorzichtig uit om het teveel aan water te verwijderen. Snijd de tofu in 8 plakken. Doe de kokosmelk in een pannetje en breng aan de kook. Knijp er de knoflook boven uit en voeg het chilipoeder toe. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en voeg toe. Gebruik de staafmixer om er een mooie, egale saus van te maken. Breng op smaak met zout en peper en zet terzijde. Klop het ei los. Haal een plak tofu aan alle kanten door het ei. Strooi een laag paneermeel op een schotel en haal er de plak tofu door. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bereid intussen op dezelfde manier nog 3 plakken tofu. Bak die plakken als de olie heet genoeg is rondom bruin. Leg ze als ze klaar zijn op keukenpapier en bereid de overige 4 plakken op dezelfde manier. Verwarm de saus en serveer de plakken tofu met de saus erop geschept.
Lekker met roergebakken groenten en een salade.

4 personen

voedingswaarde : 277 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! juli / augustus 1999