zondag 15 mei 2016

Stufato di Pesce alla Genovese (Genua, Ligurië, Italië)

STUFATO DI PESCE ALLA GENOVESE (EENPANSVISGERECHT UIT GENUA)

1½ kilogram gemengde zeevis (inktvis, garnalen, mosselen, koolvis, makreel enzovoorts)
4 eetlepels olijfolie
2 uien
1 prei
4 knoflookteentjes
1 klein blikje ansjovisfilets
1 blik gepelde tomaten
½ liter vleesbouillon
100 gram walnoten
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
2 laurierbladeren


Schoongemaakte vis wassen en droogdeppen. Vissen fileren en in grote stukken snijden. In een pan olie verhitten, in ringen gesneden uien en prei toevoegen en glazig fruiten. Gehakte knoflook en gehakte ansjovisfilets erdoor roeren. Met witte wijn blussen. Gepelde tomaten door een zeef in de pan doen en vleesbouillon toevoegen. Gehakte walnoten en laurierbladeren toevoegen, met zout en peper op smaak afmaken. Aan de kook brengen en de vis toevoegen. Bij matige hitte gaar laten worden in 20 minuten, op smaak afmaken en in de pan op tafel zetten. Hierbij serveert met alleen geroosterd brood of stokbrood en natuurlijk een gekoelde witte wijn.

4 personen

gebied : Genua, Ligurië, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi