zondag 15 mei 2016

Risotto alla Calabrese (Calabrië, Italië)

RISOTTO ALLA CALABRESE (RISOTTO UIT CALABRIË)

50 gram boter of margarine
1 ui
2 kipfilets
1 rode paprika
1 groene paprika
300 gram rijst
1 kopje rode wijn
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kerrie
2 eetlepels tomatenpuree
1 bosje rozemarijn
1 liter goed gekruide vleesbouillon
1 klein blikje doperwten
¼ theelepel zout
¼ theelepel witte peper

Boter in een pan smelten en de fijngehakte uien hierin glazig fruiten. In blokjes gesneden kip toevoegen en aan alle kanten aanbraden. Schoongemaakte, gewassen en in kleine blokjes gesneden paprika’s toevoegen en kort mee fruiten. Rijst erin strooien, omscheppen en mee laten bakken tot het glazig is. Rode wijn met paprikapoeder, kerrie en tomatenpuree vermengen en bij de rijst gieten. Schoongemaakte, gewassen en fijngehakte rozemarijn toevoegen. 2 Kopjes vleesbouillon erbij gieten, zonder deksel bij matige hitte laten koken. Een paar maal omroeren en geleidelijk de rest van de bouillon bijgieten. Na 18 tot 20 minuten is de risotto klaar. Uitgelekte doperwten erdoor scheppen, op smaak afmaken met zout en peper, door en door warm laten worden en meteen serveren.

4 personen

gebied : Calabrië, Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi