zondag 15 mei 2016

Nasello alla diavola (Italië)

NASELLO ALLA DIAVOLA (PIKANTE SCHELVIS)

4 dikke moten schelvis of filets (circa 1 kilogram)
2 groene paprika’s
1 rode paprika
1 peper met pitjes
1½ theelepel rode paprikapoeder
4 tomaten
2 uien
5 eetlepels olie
1½ theelepel strooiaroma
citroensap
zout
peper


De groenten schoonmaken en klein snijden, in hete olie stoven en er aroma en paprika op strooien. Van het vuur nemen voor het mengsel te vloeibaar wordt. De vis zouten en peperen, vervolgens marineren in citroensap. Vuurvaste schaal beboteren, het paprika-groentemengsel erin doen, daarin de stukken vis leggen en in hete oven in 10 - 15 minuten gaar laten worden. Er moet zoveel groente zijn, dat de vis erdoor bedekt wordt. Hierbij rijst.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Marianne Piepenstock