zondag 15 mei 2016

Rane con Riso (Italië)

RANE CON RISO (KIKKERBILLETJES MET RIJST)

8 - 10 kikkerbilletjes
2 sjalotjes
½ kleine selderijknol
1 wortel
100 gram rijst
¼ liter magere bouillon
60 gram boter
1 flink glas marsala
zout
peper


De kikkerbilletjes van het vel ontdoen, in kokend water blancheren en met koud water naspoelen en afdrogen. In de hete boter de heel klein gesneden groenten enkele minuten fruiten. Nu de kikkerbilletjes erbij doen en eveneens aan alle kanten enkele minuten laten bakken. Wijn en bouillon toevoegen, een en ander kruiden en 20 minuten laten koken. Zodra het vlees van de botjes loslaat, deze eruit halen en het vlees klein snijden. De rijst wordt in de bouillon mooi korrelig gekookt en met de saus vermengd. Dik met Parmezaanse kaas bestrooid serveren.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Marianne Piepenstock