zondag 15 mei 2016

Spiedini di Piccione (Italië)

SPIEDINI DI PICCIONE (DUIFJES AAN HET SPIT)

4 schoongemaakte jonge duifjes
½ theelepel zout
¼ theelepel witte peper
1 potje gevulde olijven
½ bosje salie
½ bosje dragon
½ kopje olijfolie
1 kopje witte wijn
sap van 2 citroenen


Duifjes onder stromend water afspoelen, droogdeppen, van binnen en buiten kruiden met zout en peper. Olijven fijnhakken. Van gehakte kruiden, olijfolie, witte wijn en citroensap een marinade maken. De duifjes in een kom doen, de marinade erover gieten en minstens één nacht laten intrekken. Duifjes eruit nemen en aan een spit steken. Onder de grill of in de oven bij een temperatuur van 120°C gaar laten worden. Tijdens de braadtijd regelmatig met de marinade bestrijken. Braadvocht in een braadslee opvangen en voor het serveren over de duifjes gieten.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi