zondag 15 mei 2016

Sogliola alla Casseruola (Venetië, Veneto, Italië)

SOGLIOLA ALLA CASSERUOLA (ZEETONG GESTOOFD OP VENETIAANSE WIJZE)

700 - 100 gram filets van zeetong
100 gram heel fijngesneden champignons
citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie
1 ui
60 gram boter
1 mespunt tijmpoeder
zout
peper


In de uitgesmolten boter uien, champignons en peterselie stoven. Met kruiden en specerij op smaak afmaken, de gemarineerde filets in de saus leggen en in een goed gesloten pan 8 - 10 minuten pocheren. De filets omkeren, nog een paar minuten pocheren en met risotto en salades serveren. U mag deze tere vissoort nooit koken, aangezien dit smaak noch uiterlijk ten goede komt.

4 personen

gebied : Venetië, Veneto, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Marianne Piepenstock

Geen opmerkingen: