WITLOFSALADE MET GARNALEN
2 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels droge witte wijn
½ eetlepel citroensap
zout
peper
100 gram gepelde garnalen
400 gram witlof
½ eetlepel dille
In kommetje doen: crème fraîche, wijn, citroensap, zout en peper. Tot sausje roeren. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Tot gebruik sausje en garnalen afgedekt in koelkast zetten.
Witlof wassen. Met scherp mesje stronk eraf snijden en diep uithollen. In stukken van 1 centimeter snijden. Overdoen in slaschaal. Helft van garnalen erdoor scheppen. Sausje erover schenken. Rest van garnalen in midden leggen. Dille erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 80 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip december 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten