zondag 23 december 2012

Witlofsalade met garnalen

WITLOFSALADE MET GARNALEN

2 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels droge witte wijn
½ eetlepel citroensap
zout
peper
100 gram gepelde garnalen
400 gram witlof
½ eetlepel dille

In kommetje doen: crème fraîche, wijn, citroensap, zout en peper. Tot sausje roeren. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Tot gebruik sausje en garnalen afgedekt in koelkast zetten.
Witlof wassen. Met scherp mesje stronk eraf snijden en diep uithollen. In stukken van 1 centimeter snijden. Overdoen in slaschaal. Helft van garnalen erdoor scheppen. Sausje erover schenken. Rest van garnalen in midden leggen. Dille erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 80 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: