zondag 23 december 2012

Mossel-kerrieragout

MOSSEL-KERRIERAGOUT

1 ui
25 gram boter
½ eetlepel mild kerriepoeder
3 eetlepels bloem
1 deciliter droge witte wijn
½ kippenbouillontablet
1 bekertje zure room
200 gram gekookte mosselen
zout
peper
3 takjes peterselie

Schaal voorverwarmen. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan boter verhitten. Ui en kerriepoeder 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje wijn en 1 deciliter water toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Bouillontablet erboven verkruimelen. Zure room en mosselen erdoor roeren. Nog 5 minuten zachtjes verwarmen (niet koken). Af en toe voorzichtig roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in warme schaal. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met (warm) stokbrood en veldsla.

2 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: