VARKENSLAPJE MET TOMATENSAUS
400 gram hamlappen
zout
peper
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
50 gram bak en braadproduct
1 ui
1 pak gezeefde tomaten à 500 gram
2 eetlepels medium sherry
4 eetlepels koffieroom
½ theelepel suiker
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
Platte schaal voorverwarmen. Vlees inwrijven met zout, peper en Italiaanse keukenkruiden. In braadpan bak- en braadproduct smelten. Vlees in 5 minuten bruinbakken. Halverwege keren. Met deksel schuin op pan vlees nog 15 minuten gaarbraden. Intussen ui pellen en snipperen. Vlees op warme schaal scheppen en warm houden. Aan braadvet ui toevoegen. 3 Minuten zachtjes bakken. Toevoegen: gezeefde tomaten, sherry, koffieroom en suiker. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog 1 minuut koken. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in sauskom. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met lintmacaroni en broccoli.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip december 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten