zondag 23 december 2012

Varkenslapje met tomatensaus

VARKENSLAPJE MET TOMATENSAUS

400 gram hamlappen
zout
peper
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
50 gram bak en braadproduct
1 ui
1 pak gezeefde tomaten à 500 gram
2 eetlepels medium sherry
4 eetlepels koffieroom
½ theelepel suiker
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie

Platte schaal voorverwarmen. Vlees inwrijven met zout, peper en Italiaanse keukenkruiden. In braadpan bak- en braadproduct smelten. Vlees in 5 minuten bruinbakken. Halverwege keren. Met deksel schuin op pan vlees nog 15 minuten gaarbraden. Intussen ui pellen en snipperen. Vlees op warme schaal scheppen en warm houden. Aan braadvet ui toevoegen. 3 Minuten zachtjes bakken. Toevoegen: gezeefde tomaten, sherry, koffieroom en suiker. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog 1 minuut koken. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in sauskom. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met lintmacaroni en broccoli.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: