zondag 23 december 2012

Biefstuk met portjus

BIEFSTUK MET PORTJUS

2 biefstukjes à 100 gram
versgemalen peper
50 gram bak en braadproduct
zout
½ eetlepel bloem
1 deciliter rode port
1 ½ eetlepel groene peperkorrels

Platte schaal voorverwarmen. Vlees inwrijven met peper. In koekenpan bak- en braadproduct smelten. Vlees in 4 minuten bruin en rosé bakken. Halverwege keren. Op warme schaal leggen. Bestrooien met zout. Door bakvet bloem roeren. Al roerende port toevoegen. Peperkorrels erdoor roeren. Nog 3 minuten zachtjes koken. Overdoen in juskom. Lekker met peterselieaardappeltjes en witlof.

2 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: