zondag 23 december 2012

Vruchtensalade met ijs

VRUCHTENSALADE MET IJS

150 gram (blauwe) druiven
3 halve peren
3 halve perziken
¼ liter ananasschijven uit blik
2 eetlepels gembernat
¼ liter schepklaar chocolade-vanilleijs

Druiven afspoelen en van trosje halen. (Halveren en pitjes verwijderen.) Peer- en perzikhelften in stukken snijden. Boven kommetje ananas afgieten. Ananas in stukjes snijden. Over 4 schaaltjes verdelen: druiven, peer, perzik en ananas. Door ananassap gembernat roeren. Over vruchtenmengsel schenken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Met lepel chocolade-ijs over vruchten verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip december 1982

Geen opmerkingen: