zondag 23 december 2012

Gebakken kaasplak met mosterd

GEBAKKEN KAASPLAK MET MOSTERD

300 gram brandnetelkaas (plat stuk)
1 eetlepel mosterd
6 eetlepels bloem
1 deciliter melk
6 eetlepels paneermeel
50 gram margarine

Kaas in 8 plakken van ½ centimeter dikte snijden. 4 Plakken bestrijken met mosterd. Andere 4 plakken erop leggen. In diep bord bloem met melk tot glad papje roeren. Op plat bord paneermeel strooien. Kaasplakken eerst door bloempapje halen, dan door paneermeel wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
In koekenpan margarine verhitten. Kaasplakken in 5 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Direct opdienen. Lekker met aardappelpuree en bietensalade.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : vegetarisch hoofdgerecht

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: