zondag 23 december 2012

Kerrie-omelet met broccoli

KERRIE-OMELET MET BROCCOLI

1 ui
500 gram broccoli
zout
40 gram margarine
4 eieren
½ bekertje zure room
peper
½ eetlepel mild kerriepoeder

ui pellen en snipperen. Roosjes van broccolistelen snijden en wassen (stelen worden niet gebruikt). In pan met weinig water en zout broccoliroosjes in 5 minuten gaarkoken. In vergiet laten uitlekken.
Platte schaal voorverwarmen. In grote koekenpan margarine verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Boven kom eieren breken. Toevoegen: zure room, zout, peper en kerriepoeder. Door elkaar kloppen. Aan ui broccoliroosjes toevoegen. Eimengsel erover schenken. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Op warme schaal laten glijden. Lekker met bruin brood en ijsbergsla.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch hoofdgerecht

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: