zondag 23 december 2012

Gegratineerde aardappels

GEGRATINEERDE AARDAPPELS

4 grote aardappels (600 gram)
1 deciliter koffiemelk
zout
4 eetlepels geraspte kaas

Aardappels schillen en wassen. In plakjes van vier millimeter snijden. In een pan met water en zout aardappel in 15 minuten zachtjes bijna gaar laten koken. Afgieten. Koffiemelk erover schenken en laten afkoelen. Aardappelplakjes over 4 eenpersoons ovenvaste schaaltjes verdelen.
Oven voorverwarmen op 225°C. Kaas over de aardappels strooien. In één richel boven het midden van de oven aardappels in 15 minuten goudbruin en warm laten worden.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande december 1987

Geen opmerkingen: