GEGRATINEERDE AARDAPPELS
4 grote aardappels (600 gram)
1 deciliter koffiemelk
zout
4 eetlepels geraspte kaas
Aardappels schillen en wassen. In plakjes van vier millimeter snijden. In een pan met water en zout aardappel in 15 minuten zachtjes bijna gaar laten koken. Afgieten. Koffiemelk erover schenken en laten afkoelen. Aardappelplakjes over 4 eenpersoons ovenvaste schaaltjes verdelen.
Oven voorverwarmen op 225°C. Kaas over de aardappels strooien. In één richel boven het midden van de oven aardappels in 15 minuten goudbruin en warm laten worden.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande december 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten