zondag 23 december 2012

Kiwi gevuld met kaassalade

KIWI GEVULD MET KAASSALADE

3 stevige kiwi’s
1 tomaat
50 gram gezouten pistachenootjes
50 gram Kernhemse kaas
1 eetlepel (frambozen)azijn
½ theelepel mosterd
½ theelepel suiker
zout
peper
4 eetlepels olie
1 takje peterselie

2 Kiwi’s in de lengte halveren. Met scherp mesje vruchtvlees van randen losmaken. Met theelepel uithollen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Andere kiwi dun schillen en in dunne plakjes snijden. Tomaat inkruisen. Enkele tellen onderdompelen in kokend water. Ontvellen en in vieren snijden. Vocht en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Pistachenootjes pellen en grof hakken. Kaas in stukjes snijden. In kommetje doen: azijn, mosterd, suiker, zout en peper. Met vork door elkaar kloppen. Al kloppende in dun straaltje olie erbij schenken. Blijven kloppen tot licht gebonden saus.
In kom doen: stukjes kiwi, tomaat, pistachenootjes en kaas. Sausje nogmaals doorkloppen en erover schenken. Op 2 bordjes plakjes kiwi leggen. Kiwihelften hoog opvullen met kaassalade. Op ieder bordje op plakjes kiwi 2 halve gevulde kiwi’s zetten. Garneren met toefje peterselie. Lekker met toast.

2 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 - 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: