zondag 23 december 2012

Witlofsalade met avocado en mandarijn

WITLOFSALADE MET AVOCADO EN MANDARIJN

2 mandarijntjes
3 kleine struikjes witlof (300 gram)
1 kleine avocado (niet te rijp)
1 eetlepel citroensap
5 eetlepels olie
3 eetlepels witte wijnazijn
1 ½ theelepel sesamzout (Gomasio)
versgemalen peper
1 teentje knoflook

Mandarijntjes pellen, witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen. Witlof wassen. Met scherp mesje stronkjes eraf snijden en witlof diep uithollen. Witlof in reepjes snijden. Avocado in lengte halveren. Pit verwijderen. Besprenkelen met citroensap. Avocado dun schillen en in plakjes snijden. In kom doen: olie, azijn, sesamzout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar roeren. In schaal doen: mandarijn, witlof en avocado. Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. Lekker bij schnitzel.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip kerst 1982

Geen opmerkingen: