zondag 23 december 2012

Abrikozen-zandtaartjes

ABRIKOZEN-ZANDTAARTJES

100 gram bloem
zout
50 gram witte basterdsuiker
75 gram koude margarine
6 halve abrikozen
2 eetlepels abrikozenjam
1 eetlepel Apricot Brandy

Over voorverwarmen op 175 °C. 6 zandtaartvormpjes met een doorsnede van 6 centimeter invetten. In kom doen: bloem, snufje zout, basterdsuiker en margarine. Met 2 messen margarine snijden tot erwtjesgrootte. Met koele hand snel tot samenhangende deegbal kneden. Deeg in vormpjes uitdrukken. In midden van oven taartjes in 30 minuten lichtbruin en gaar bakken. Intussen in zeef abrikozen laten uitlekken. In steelpan jam en Apricot Brandy verwarmen. Af en toe roeren. Taartjes bestrijken met helft van jammengsel. 10 Minuten laten afkoelen. Voorzichtig van randen losmaken. Uit vormpjes nemen. Abrikozen erop leggen. Bestrijken met rest van jammengsel. Op taartrooster verder laten afkoelen.

6 stuks

voedingswaarde : 215 kcal per stuk
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: