maandag 21 september 2020

Volkorenbolletje met makreelsaus

VOLKORENBOLLETJE MET MAKREELSAUS

4 harde volkorenbolletjes
1 dunne prei
4 tomaten
1 gestoomde makreel (500 gram)
30 gram boter of margarine
40 gram bloem
1 potje visfond (400 milliliter)
1 theelepel oregano
zout
peper
4 takjes peterselie


Van broodjes kapjes snijden (kapjes bewaren). Broodjes uithollen (broodkruim wordt niet gebruikt). prei in ringen snijden en wassen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Van makreel kop, staart, vel en graten verwijderen. Makreel in grove stukjes snijden. Boter verhitten. Prei 5 minuten bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje visfond toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Makreel, oregano en tomaat toevoegen en 2 minuten meewarmen. Tomaat toevoegen. Op smaak brengen met peper. Saus in broodjes scheppen. Garneren met toefjes peterselie.
Lekker met tomatensalade.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip september 1990

Geen opmerkingen: