VOLKORENBOLLETJE MET MAKREELSAUS
4 harde volkorenbolletjes
1 dunne prei
4 tomaten
1 gestoomde makreel (500 gram)
30 gram boter of margarine
40 gram bloem
1 potje visfond (400 milliliter)
1 theelepel oregano
zout
peper
4 takjes peterselie
Van broodjes kapjes snijden (kapjes bewaren). Broodjes uithollen (broodkruim wordt niet gebruikt). prei in ringen snijden en wassen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Van makreel kop, staart, vel en graten verwijderen. Makreel in grove stukjes snijden. Boter verhitten. Prei 5 minuten bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje visfond toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Makreel, oregano en tomaat toevoegen en 2 minuten meewarmen. Tomaat toevoegen. Op smaak brengen met peper. Saus in broodjes scheppen. Garneren met toefjes peterselie.
Lekker met tomatensalade.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip september 1990
maandag 21 september 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten