maandag 21 september 2020

Krabtaart

KRABTAART

300 gram bloem
snufje zout
150 gram gekoelde margarine
2 blikjes krab à 198 gram
1 theelepel kerriepoeder
peper
1 blikje asperges
3 takjes dille
2 eieren
150 gram mayonaise


In kom bloem en zout doen. Boter toevoegen en met 2 messen kleinsnijden ter grootte van erwtjes. 3 Eetlepels water toevoegen. Snel kneden tot samenhangend deeg. Afgedekt 15 minuten in koelkast zetten. Aanrecht bestrooien met bloem. Hierop deeg uitrollen tot lap van 30 x 30 centimeter. Taartvorm invetten. Bekleden met deeg.
Oven voorverwarmen op 200°C. In zeef krab laten uitlekken. Met vork krabvlees in stukjes verdelen en in kom doen. Kerriepoeder erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Krabmengsel over taartbodem verdelen. In zeef asperges laten uitlekken. In stukjes van 2 centimeter snijden.
Asperges over krab verdelen. Peper erover strooien. (Eventueel bestrooien met zout.)
Met schaar takjes verse dille boven krab en asperges fijnknippen (of 2 theelepels gedroogde dille of 2 eetlepels dille uit diepvries).
Boven kom eieren splitsen. Eiwitten stijfkloppen. In kommetje dooiers loskloppen. Mayonaise erdoor mengen. Door eiwit scheppen.
Mayonaise-eimengsel over taart verdelen. Met mes gladstrijken. Iets onder midden van oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.

5 personen

voedingswaarde : 875 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten

gerechtsoort : hartige taart

bron : An ’t Hoen, in Tip september 1979

Geen opmerkingen: