KALKOEN IN KRUIDIGE KAASSAUS
200 gram kalkoenfilet
zout
peper
25 gram boter of margarine
3 eetlepels bloem
1½ deciliter melk
100 gram geraspte oude kaas
1 eetlepel pizzakruiden
3 takjes peterselie
Snijd de kalkoen in stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Smelt de boter in een kleine braadpan en roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de melk en 1½ deciliter water toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Voeg de kaas, de kalkoen en de pizzakruiden toe. Doe het deksel op de pan en laat de kalkoen in 8 minuten zachtjes gaar worden. Roer af en toe. Knip de peterselie fijn boven de saus en roer ze erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Lekker met venkel met ham en gekookte aardappelen.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Menu 8 september 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten