maandag 21 september 2020

Schol met pittige yoghurtsaus

SCHOL MET PITTIGE YOGHURTSAUS

1½ deciliter yoghurt
1 bekertje zure room (125 milliliter)
2 theelepels grove mosterd
½ theelepel suiker
1 teentje knoflook
2 augurken
1 rode Spaanse peper
2 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
zout
versgemalen peper
4 gepaneerde (diepvries)schollen


In kom doen: yoghurt, zure room, mosterd en suiker. Knoflook erboven uitpersen. Augurken in stukjes snijden. Peper zeer fijn snijden. Toefje peterselie achterhouden. Rest van peterselie en bieslook fijnknippen. Augurken, peper en kruiden door yoghurtmengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met toefje peterselie. Schollen volgens gebruiksaanwijzing bakken. Saus apart erbij geven.
Lekker met veldsla en patat frites.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip september 1991

Geen opmerkingen: