maandag 21 september 2020

Lamshaasjes in cognac-kaneelsaus

LAMSHAASJES IN COGNAC-KANEELSAUS

25 gram boter
250 gram lamshaasjes (4 stuks)
zout
peper
1 eetlepel bloem
6 eetlepels vleesfond of runderbouillon
½ deciliter zoete witte wijn
½ deciliter cognac
4 eetlepels crème fraîche
½ theelepel piment
½ theelepel kaneel


Verhit de boter en bak hierin, als het schuim begint weg te trekken, de lamshaasjes in 3 minuten rondom bruin. Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper en neem ze even uit de pan. Roer de bloem door de braadboter en laat het 1 minuut pruttelen. Voeg de runderfond of bouillon, de wijn, de cognac en de crème fraîche al roerend en beetje bij beetje toe. Roer de piment en de kaneel erdoor en breng de saus aan de kook. Leg de lamshaasjes weer in de pan en laat ze in 3 minuten bijna gaar worden (iets rosé zijn ze het lekkerst). Roer zo nu en dan door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de lamshaasjes in dikke plakken, leg ze op 2 warme borden en schep de saus erover.
Lekker met tagliatelle en een groene salade.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 22 september 1993

Geen opmerkingen: