LAMSHAASJES IN COGNAC-KANEELSAUS
25 gram boter
250 gram lamshaasjes (4 stuks)
zout
peper
1 eetlepel bloem
6 eetlepels vleesfond of runderbouillon
½ deciliter zoete witte wijn
½ deciliter cognac
4 eetlepels crème fraîche
½ theelepel piment
½ theelepel kaneel
Verhit de boter en bak hierin, als het schuim begint weg te trekken, de lamshaasjes in 3 minuten rondom bruin. Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper en neem ze even uit de pan. Roer de bloem door de braadboter en laat het 1 minuut pruttelen. Voeg de runderfond of bouillon, de wijn, de cognac en de crème fraîche al roerend en beetje bij beetje toe. Roer de piment en de kaneel erdoor en breng de saus aan de kook. Leg de lamshaasjes weer in de pan en laat ze in 3 minuten bijna gaar worden (iets rosé zijn ze het lekkerst). Roer zo nu en dan door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de lamshaasjes in dikke plakken, leg ze op 2 warme borden en schep de saus erover.
Lekker met tagliatelle en een groene salade.
2 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 22 september 1993
maandag 21 september 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten