maandag 21 september 2020

Kipfilet met nasikruiden in kerriesaus

KIPFILET MET NASIKRUIDEN IN KERRIESAUS

Stukjes kipfilet bestrooit u met pittige nasikruiden. U bakt ze rondom even bruin en stooft ze dan kort in kerriesaus met rozijnen. In een kwartiertje staat uw kip met kerriesaus op tafel.

50 gram rozijnen
1 dubbele kipfilet (200 gram)
2 eetlepels nasikruiden (Conimex)
25 gram boter of margarine
1 zakje kerriesaus


In kommetje met heet water rozijnen 5 minuten weken. Intussen kip in stukjes snijden. Bestrooien met nasi-kruiden. In pan boter verhitten. Kip in 5 minuten rondom goudbruin bakken. In maatbeker kerriesauspoeder met 2½ deciliter water tot glad papje roeren. Al roerende aan kip toevoegen. Rozijnen afgieten en toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. 5 Minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Kip met saus over 2 borden verdelen.
Lekker met broccoli en rijst.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip september 1989

Geen opmerkingen: