maandag 21 september 2020

Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

ZALM-KOMKOMMERROOSJES MET ROMIGE SINAASAPPELSAUS

½ bekertje crème fraîche (à 125 milliliter)
1½ theelepel sinaasappelmarmelade (Bon Maman)
1½ theelepel Zaanse mosterd (Huisman)
zout
(versgemalen) zwarte peper
3 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
3 takjes dille
1 rechte komkommer
100 gram gerookte zalmfilet
4 blaadjes friséesla


In kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, zout en peper tot saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje olie, citroensap, peper en zout tot dressing kloppen. 1 Takje dille erboven fijnknippen en erdoor roeren.
Komkommer goed wassen. Met kaasschaaf of dunschiller in lengte 6 gelijke repen van komkommer afschaven. Zalm in even brede repen als komkommer snijden. Zalm en komkommer besprenkelen met dressing. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Frisée wassen, droog slaan en op twee borden leggen. Op elk bord iets boven midden 2 eetlepels sinaasappelsaus scheppen. Reep zalm uitspreiden, reep komkommer erop leggen en samen losjes oprollen. Op zelfde manier nog 5 komkommer-zalmrolletjes maken. Op elk bord 3 rolletjes onder sausje zetten, onderkant iets samendrukken en bovenkant iets uitvouwen zodat roosjes ontstaan. Rest van saus over frisée sprenkelen. Garneren met takje dille. Serveren met geroosterd brood.

2 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande september 2001

Geen opmerkingen: