maandag 21 september 2020

Scholfilet met kruidenbotersaus en groenten

SCHOLFILET MET KRUIDENBOTERSAUS EN GROENTEN

1 pak ongepaneerde (diepvries)scholfilets (300 gram)
zout
peper
citroensap
2 dunne preien
4 kleine uitjes
1 dunne courgette (150 gram)
60 gram boter of margarine
1½ theelepel Franse tuinkruiden
100 gram kerstomaatjes
½ groentebouillontablet
1½ eetlepel allesbinder
1 theelepel dragon


Vis inwrijven met zout. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Prei in stukken van 4 centimeter snijden. Uitjes pellen. Courgette in stukjes snijden. In pan 20 gram boter verhitten. Toevoegen: prei, courgette, uitjes en Franse tuinkruiden. 8 Minuten zachtjes bakken. Tomaatjes 2 minuten meebakken. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten. Vis in 8 minuten lichtbruin en gaar bakken. Halverwege voorzichtig keren. Vis uit pan nemen. Aan bakvet 2 deciliter heet water en bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen. Al roerende allesbinder toevoegen. Dragon erdoor roeren. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. In schaal saus schenken. Vis en groente erop leggen.
Lekker met gebakken aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip september 1991

Geen opmerkingen: