maandag 21 september 2020

Oosterse kabeljauw-ananasragoût met croissants (Verre Oosten)

OOSTERSE KABELJAUW-ANANASRAGOÛT MET CROISSANTS

25 gram boter of margarine
200 gram kabeljauwfilet
1 blikje croissantdeeg (nettogewicht 240 gram)
2 eetlepels seroendeng
1 klein blikje ananas
½ zakje pindasauspoeder
200 gram Noorse garnalen


Oven voorverwarmen op 200°C. Boter verhitten. Vis 5 minuten bakken. Intussen croissantdeeg uitrollen en iedere driehoek in lengte middendoor snijden. Oprollen, seroendeng erover strooien. Op bakplaat leggen. In midden van oven croissants in 10 minuten gaar bakken. Ananas in stukjes snijden, sap bewaren. Aan vis ananas toevoegen. In kom sauspoeder met ½ deciliter sap glad roeren. Saus bij vis doen. Garnalen afspoelen. Aan vis toevoegen. 3 Minuten zachtjes verwarmen. Croissantjes apart erbij geven.
Lekker met wortel-atjarsalade.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip september 1991

Geen opmerkingen: