BROODJE GEZOND
2 eieren
zout
(vergemalen) peper
1 little gem (sla)
½ bosje radijs
2 Tasty Tom-trostomaten
4 Italiaanse bollen
4 eetlepels olijfmayonaise
4 ronde plakken rauwe ham
4 plakken rookkaas (Westzaner)
Eieren in 7 minuten hard koken en onder koud stromend water laten schrikken. Afgekoelde eieren pellen, (met eisnijdertje) in plakken snijden en bestrooien met zout en peper.
Intussen blad van kropje little gem loshalen. Radijs schoonmaken en in plakjes snijden. Tomaten in dunne plakken snijden.
Kapjes van Italiaanse bollen afsnijden, broodkruim met vingers uit bol plukken. Elke uitgeholde broodbol met bolle kant van lepel insmeren met eetlepel olijfmayonaise.
Bollen achtereenvolgens vullen met laagje sla, ham, kaas, tomaat, ei en radijs. Vulling stevig aandrukken, kapje weer op broodje zetten. Bollen strak inpakken in aluminium- of plasticfolie en (gekoeld) meenemen voor onderweg.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal pp.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande september 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten