maandag 21 september 2020

Krokante vismoot met uiringen

KROKANTE VISMOOT MET UIRINGEN

3 uien
frituurvet
4 viskrokante moten (diepvries)
50 gram bloem
1 ei
1 deciliter melk
1 takje peterselie


Uien pellen en in ringen snijden.
Frituurvet verhitten tot 185°C. Vis in 7 minuten goudbruin frituren. Intussen in kom glad beslag roeren van: bloem, ei en melk. Vis op warme schaal scheppen. ¼ Deel van uiringen door beslag halen. In 2 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Rest van uiringen op zelfde manier frituren. Op vis scheppen. Garneren met peterselie.
Groentetip: doperwten-maïssalade.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip september 1979

Geen opmerkingen: