OOSTERSE ROERBAKMIE MET KIP
1 pak Roerbakmie (250 gram)
zout
3 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode peper, pitjes verwijderd, in ragfijne reepjes
400 gram kipfilet, in reepjes
200 gram wortel, in dunne reepjes
150 gram peultjes
1 bosje lente-uitjes, in reepjes van 3 centimeter
1 pak Mix voor Roerbakmie
Roerbakmie volgens gebruiksaanwijzing in 2 minuten koken. In wok olie verhitten en knoflook en peper 1 minuut al omscheppend bakken. Kipreepjes al omscheppend in 3 minuten goudbruin bakken. Wortel en peultjes 2 minuten meebakken. Lente-ui 1 minuut meebakken. Mix voor Roerbakmie en 1 deciliter water toevoegen en gerecht nog 1 minuut roerbakken. Roerbakmie 3 minuten meebakken.
Garneren met peperbloemen: pepers vanaf punt drie keer in de lengte inknippen en 2 uur in ijswater leggen.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair september 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten