maandag 21 september 2020

Garnalen-pannenkoek met gember en ananas

GARNALEN-PANNENKOEK MET GEMBER EN ANANAS

2 theelepels anijszaad
2 schijven ananas
3 bolletjes gember
1 theelepel kurkuma
16 bosuitjes
200 gram Noorse garnalen

PANNENKOEKBESLAG
200 gram bloem
zout
4 eieren
4 deciliter melk
100 gram boter of margarine


In kom met weinig water anijszaad 2 uur weken. Ananas in kleine stukjes snijden. Gember in kleine stukjes snijden. In kommetje doen: ananasstukjes, gemberstukjes en kurkuma. Door elkaar roeren. Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden. In zeef garnalen afspoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
In kom bloem en snufje zout doen. Eieren erboven breken. Helft van melk erdoor roeren. Al roerende rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. Bosuitjes en 75 gram garnalen toevoegen. In koekenpan 1/8 van boter verhitten. 1/8 Van beslag erin schenken en over panbodem laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en andere kant snel goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 7 pannenkoeken bakken.
In theezeef anijszaad uit laten lekken. Op 4 borden 4 pannenkoeken leggen. Rest op platte schaal leggen. Helft van garnalen, anijszaad, ananas en gember over 4 pannenkoeken verdelen. Rest overdoen in schaal. Pannenkoeken en rest van garnalenmengsel apart erbij geven.
Lekker met bleekselderij.

4 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidings- wachttijd : 10 / 20 minuten / 2 uur

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip september 1988

Geen opmerkingen: