dinsdag 22 september 2020

Tomaten-kreeftensoep met garnalen

TOMATEN-KREEFTENSOEP MET GARNALEN

½ gele paprika
2 bosuitjes
50 gram oesterzwammen
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels bloem
1 ½ eetlepel tomatenpuree
75 gram grote gepelde garnalen
1 blik kreeftensoep (Unox)
2 eetlepels slagroom
zout
peper


Paprika wassen en zaadlijst verwijderen. In reepjes snijden. Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. In dunne repen van 3 centimeter lang snijden. Met keukenpapier oesterzwammen schoonvegen. In stukken snijden. In pan 2 deciliter water en citroensap aan de kook brengen. Toevoegen: paprika, bosui en oesterzwammen. 3 Minuten zachtjes koken. Boven maatbeker zeven. Met water aanvullen tot 4½ deciliter. In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje kookvocht toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden soep. Tomatenpuree toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes koken. Boven andere pan door zeef wrijven. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. In zeef garnalen afspoelen. Laten uitlekken.
Aan tomatensoep kreeftensoep toevoegen. Al roerende tegen de kook aanbrengen. Toevoegen: paprika, bosui, oesterzwammen en garnalen. 1 Minuut meewarmen. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In 4 borden scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip september 1989

Geen opmerkingen: