dinsdag 22 september 2020

Romige waterkerssoep met garnalen

ROMIGE WATERKERSSOEP MET GARNALEN

300 gram waterkers
75 gram gepelde Noorse garnalen
1 ei
1 deciliter garderoom
1 zakje witte saus
2 deciliter melk
½ deciliter Umer
zout
peper


Waterkers wassen. (Enkele blaadjes achterhouden voor garnering.) Waterkers fijnsnijden. In 2 deciliter water waterkers 10 minuten koken. In mengbeker waterkers met vocht in 2 minuten pureren. Eventueel met water aanvullen tot 4 deciliter.
Ei splitsen. (Eiwit wordt niet gebruikt.) Dooier loskloppen met garderoom. Witte saus maken met 2 deciliter melk volgens gebruiksaanwijzing. Waterkers toevoegen. Tegen de kook aanbrengen. Al roerende dooiermengsel toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden soep. Garnalen toevoegen (8 achterhouden). 1 Minuut mee verwarmen. Van vuur af Umer erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met achtergehouden waterkers en garnalen.
Lekker met kaasstengel.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip september 1990

Geen opmerkingen: