vrijdag 8 september 2023

Saltimbocca alla Romana (Rome, Lazio, Italië)

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA (KALFSSCHNITZELS MET HAM EN SALIE)

‘Saltimbocca’ betekent letterlijk vertaald ‘sprong in de mond’ en er zijn dan ook niet veel mensen ie deze verrukkelijke, malse kalfsschnitzels kunnen weerstaan.

8 kleine kalfsschnitzels (75 gram per stuk)
zout
versgemalen peper naar smaak
2 eetlepels bloem
8 plakjes ham (even groot als de schnitzels)
8 verse salieblaadjes
4 eetlepels olijfolie
1½ deciliter droge witte wijn
50 gram roomboter


Bestrooi de kalfsschnitzels met zout en peper en wentel ze door de bloem. Leg op elke schnitzel een plakje ham met daarop een blaadje salie. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de schnitzels 2 minuten aan beide kanten. Laat de olie uit de pan lekken, voeg e witte wijn toe en laat deze vlug inkoken. Schik de saltimbocca op warme borden, smelt de roomboter in de koekenpan en giet deze over het vlees.

4 personen

gebied : Rome, Lazio, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan

Geen opmerkingen: