vrijdag 8 september 2023

Pasta con la Lepre (Arezzo, Toscane, Italië)

PASTA CON LA LEPRE (PASTA MET HAAS)

Pasta con la lepre is een bekend gerecht uit Arezzo, een stad in Toscane. Een Chianti Classico is als kookwijn en als tafelwijn zeer geschikt.

1 kilogram hazenbouten
zout
peper
1 theelepel tijm
1 theelepel gedroogde majoraan
100 gram bacon, in blokjes gesneden
20 gram boter
1 ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, kleingesneden
1 teen knoflook, uitgeperst
1 eetlepel bloem
5 deciliter rode wijn
enkele druppels citroensap
1 theelepel citroenrasp
300 gram penne of tagliatelle
1 eetlepel olijf- of slaolie
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt


Maak een mengsel van zout, peper, tijm en majoraan. Kruid de bouten met het kruidenmengsel. Laat dit 20 minuten intrekken. Smelt de bacon langzaam uit, laat een klontje boter in het vet smelten en bak de bouten rondom bruin aan. Neem ze uit de pan. Bak de ui, de bleekselderij en de knoflook in het bakvet, tot de groenten zacht zijn. Bak de bloem enkele minuten mee en schenk de wijn er al roerend bij. Laat de wijn voor een derde inkoken en roer het citroensap en citroenrasp door de saus. Leg de stukken haas in de saus en stoof de bouten 2 uur, tot het vlees bijna van de botten valt.
Neem de bouten uit de saus, haal het vlees eraf en verdeel het in kleine stukjes. Doe het vlees terug in de saus.
Kook de pasta in ruim water met zout en olijfolie beetgaar. Laat de pasta op een vergiet uitlekken. Doe de pasta in een voorverwarmde schaal, schep er twee eetlepels kaas en de helft van de saus door en schenk de overige saus over de bovenkant.
Geef de rest van de kaas er apart bij.

4 personen

gebied : Arezzo, Toscane, Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: