vrijdag 8 september 2023

Spaghetti met ansjovis en walnoten (Italië)

SPAGHETTI MET ANSJOVIS EN WALNOTEN

1 blikje ansjovis
4 eetlepels olijfolie
2 uien, in ringen gesneden
½ literblik gepelde tomaten
400 gram spaghetti
zout
4 tenen knoflook
100 gram walnoten
50 gram zwarte olijven zonder pit
peper
100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas


Laat de ansjovis op een zeef uitlekken. Leg enkele reepjes apart. Verwarm drie eetlepels olijfolie en fruit hierin de uienringen tot ze gaan kleuren. Schenk de tomaten met het vocht erbij. Wrijf de tomaten met een pollepel stuk. Laat de saus zachtjes tot de helft inkoken.
Doe de knoflook met de walnoten en de ansjovis in de keukenmachine en snijd het mengsel in enkele seconden fijn. Roer dit mengsel met de olijven en wat peper door de saus.
Kook de spaghetti in ruim water met een eetlepel olijfolie beetgaar. Laat de spaghetti op een vergiet uitlekken en doe ze in een voorverwarmde schaal. Schenk de saus op het midden en garneer deze met reepjes ansjovis.
Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: