CAPRETTO AL LIMONE (GESTOOFDE GEIT MET CITROEN)
75 gram uitgesmolten buikspek of fijngesneden vers spek
1 kilogram vlees van een geitenbokje
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
4 deciliter hete bouillon (zelf getrokken of van een bouillonblokje)
sap van 2 citroenen
Laat het spek op een laag vuur smelten in een aardewerken pan of braadpan die ook in de oven kan. Voeg het vlees toe en strooi er zout en peper over.
Schenk er wat hete bouillon bij. Laat het vlees afgedekt 1 uur stoven in een op 180°C voorverwarmde oven, tot het zeer mals en gaar is. Bedruip het tussentijds regelmatig met nog wat hete bouillon.
Sprenkel het citroensap erover en serveer het gerecht direct.
4 - 5 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 60 minuten
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Sicilië (Uit eten in Italië) / Mariapaola Dèttore
vrijdag 8 september 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten